Българският национален отбор по волейбол постигна убедителна победа срещу Египет в контролна среща. Тимът на Пламен Констатинов се наложи с 3:0 (25:18, 26:24, 25:19) пред около 2500 зрители в зала "Конгресна" във Варна. След това двата отбора изиграха допълнителен гейм, който българите спечелиха с 25:19.

В стартовия състав на България бяха Николай Учиков, Тодор Скирмов, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов и Теодор Салпаров като либеро. В хода на мача в игра се появиха почти всички играчи с изключение на Добромир Димитров, Златан Йорданов и Алекс Грозданов.

Най-резултатен за българския отбор беше Николай Пенчев с 11 точки. Йосифов добави 10, а Николов се отчете с осем.

 "Резултатът е положителен. Успяхме да спечелим и четирите гейма. Не ми харесва как започваме. Започваме малко опипващо противника, вместо да натиснем газта още в самото начало. Срещу малко по-висока класа отбори ще ни е сложно, ако изпуснем инициативата", коментира Константинов, цитиран от bgvolleyball.com.

"В крайна сметка трябва да стартираме като домакини, дори ако трябва да се възползваме от първоначалния ентусиазъм, домакинство, зала, публика, която е на наша страна. Ако започваме прекалено опипващо, може да се опарим с някой от отборите, така че това ми се искаше да е по-добре", продължи той.

"Иначе имаше хубави моменти. Мисля, че в общи линии някои неща се напасват. До последно ще държим тези момчета, които са тук. До последния възможен ден, защото всичко може да се случи и трябва да имаме по една резерва на всеки пост", каза още селекционерът.

България и Египет ще изиграят още една контрола във вторник, която ще е закрита за публика. Това ще бъде последната проверка за националите преди световното първенство по волейбол. Шампионатът на планетата, на който България е съдомакин с Италия, ще се проведе от 9 до 30 септември.

Дневник