Кубрат Пулев ще се насочи към Чикаго след двубоя си с Хюи Фюри. 37-годишният българин и 23-годишният британец ще се качат на ринга в зала "Арена Армеец" в София на 27 октомври.

Победителят от мача ще стане задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която в момента се държи от Антъни Джошуа.

След тази среща са планирани няколко мача в Чикаго, като първият ще бъде през пролетта, обяви промотърът Ивайло Гоцев. Той е част от американската компания Epic Sports, която вече се занимава с организирането на мачовете на Пулев. Българският боксьор наскоро се раздели с дългогодишния си промотър "Зауерланд".

Дори при успех срещу Фюри Пулев ще трябва да почака доста, преди да стигне до евентуален двубоя за световна титла. Причината е, че поясът на IBF беше последният, който Джошуа защити. Сега му предстои защита на титлата на Световната боксова асоциация (WBA) срещу Александър Поветкин на 22 септември.

След това британецът ще трябва да направи мачове със задължителните претенденти на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). Всеки от тези защити потенциално може да бъде отложена, ако се стигне до обединителен мач с шампиона на Световния боксов съвет (WBC).

"Със сигурност няма да влезем в чакалнята на Джошуа. Няма да се наредим. Имаме планове извън Джошуа. Когато този мач ни се предостави, тогава ще атакуваме", заяви Гоцев пред "Диема спорт".

Първата среща на Пулев в Чикаго почти сигурно ще се проведе в зала "Уинтръст арена", която е с капацитет 12 хиляди зрители. Реалистичен вариант за следващите мачове на българина е 25-хилядната "Юнайтед сентър", твърди Гоцев.

По думите му предстоящата гала вечер в София ще е "нещо, което не е виждано на българска територия". "Силни срещи и също така решителни. Тервел се боксира за европейска титла, а всички знаем какъв е залогът в мача на Кубрат", каза още Гоцев.

Той обяви, че билетите ще струват между 20 и 300 лева. По думите му боксовата вечер в "Арена Армеец" ще бъде предавана в повече от 20 държави. ESPN е купила правата за излъчване на американска земя и ще го предава по новата си онлайн платформа ESPN+. Правата за Великобритания се държат от Channel 5.

Дневник