Трансферът на Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид) в посока "Ювентус" отслабва бившият му отбор. Такова мнение изрази лидерът на "Барселона" Лионел Меси и дългогодишен опонент на Роналдо за индивидуалните призове в световния футбол. В интервю за програмата "Тот Коста" по Радио Каталуня аржентинецът изрази изненадата си от трансфера на португалския нападател в Серия А.

"Не си представях Кристиано извън Мадрид, нито предполагах, че може да отиде в "Ювентус". Имаше много отбори, които имаха възможности, "Ювентус" беше от тези, за които най-малко се говореше, а той се озова там", каза Меси.

В първите си три мача за "бианконерите" Роналдо не успя да се разпише, но Меси е убеден, че "Ювентус" вече е сред фаворитите за спечелване на Шампионската лига.

За разлика от Роналдо Меси обясни, че няма намерение да сменя отбора си. "Тук имам всичко. Преди 13 г. дойдох и тук е целият ми живот. Аз съм в най-добрия отбор на света и съм в един от най-красивите градове. Въобще не изпитвам никаква необходимост да тръгна накъдето и да било", добави аржентинецът.

Нападателят си поставя за цел триумф в Шампионската лига, който убягва на каталунците от 2015 г. "В последните три сезона отпадаме на четвъртфинал, но винаги сме способни да се борим за трофея. През миналата година отпадането от "Рома" ни нарани много."

Меси изрази съжаление, че по времето на Пеп Гуардиола в "Барселона", отборът не е спечелил Шампионската лига още два пъти, след като отпадаше в полуфиналите от "Интер" и "Байерн".

Капитанът на "Барселона" похвали и новите попълнения на "Камп Ноу" – Артур, Ленгле, Малкъм и Артуро Видал. "Най-много ме изненада Артур. Той е страхотен и без да е пресилено ми напомня на Шави."

Дневник