Серена Уилямс се доближи с още една стъпка към рекордната седма титла от US Open. Американката се класира за полуфиналите в турнира след победа с 6:4, 6:3 срещу Каролина Плишкова.

Уилямс имаше затруднения в първия сет, в който направи 22 от общо 30-те си непредизвикани грешки в мача. "Публиката ме подкрепяше и се почувствах толкова зле, че не печелех. Затова си помислих, че трябва да опитам по-здраво", каза тя.

Двете бяха предизвикани допълнително от голямата жега в Ню Йорк. Плишкова започна добре и с ранен пробив поведе с 3:1. След това тя имаше още три възможности за нов пробив, но съперничката ѝ се защити.

Уилямс подобри играта си и влезе в много силна серия от осем последователно спечелени гейма, за да стигне до 6:4, 4:0.

Плишкова съумя да върне единия пробив от втория сет и беше на крачка да изравни, като поведе с 40:0 при сервис на американката в седмия гейм. Уилямс обаче се справи и направи 5:2, след което стигна до победата с гейм на нула.

"Наистина мисля, че сега играя освободено. Миналата година по това време родих, така че нямам какво да доказвам. Когато дойде турнир от Големия шлем, искам да играя здраво. Искам да се справям много добре. Вероятно е така, защото обичам тази игра", каза Уилямс, която преди две години загуби от Плишкова в полуфиналите.

Следващата ѝ съперничка ще е Анастасия Севастова. Латвийката отстрани миналогодишната шампионка Слоун Стивънс.

Дневник