Два гола на Божидар Краев след единствените си два точни удара в мача България започна с победа в Лигата на нациите. Националите влязоха в новосъздадения турнир на УЕФА с 2:1 при гостуването си на Словения.

В другата среща от трета група на дивизия С Норвегия стигна до 2:0 срещу Кипър.

Хубчев започна с Ивелин Попов и Божидар Краев в атаката.

Националите имаха отлично начало. Още в третата минута България поведе чрез Краев. Той получи от Кирил Десподов и с мощен удар от разстояние прати топката в долния десен ъгъл на вратата на съперника.

Последваха минути без много опасности. Двата отбора опитаха няколко далечни удара, но без резултат.

В 35-ата минута българският отбор организира бърза атака, при която Краев получи вдясно. Той обаче се забави и когато стреля, ударът му беше блокиран.

Четири минути по-късно домакините изравниха. След центриране от дясно Миха Зайц вкара с глава. В оставащото време до почивката словенците натиснаха, но въпреки няколко колебливи прояви българите се справиха.

В началото на втората част домакините имаха възможност от фаул пред наказателното поле, но не се възползваха. Малко след това Пламен Илиев се справи с опасен удар на съперник.

Краев отново даде преднина за България в 59-ата минута. Ивелин Попов даде отлично извеждащо подаване наляво, вратарят излезе, но не улови топката и за Краев не беше проблем да вкара.

Словенците взеха инициативата в следващите минути и опитаха да притиснат българския отбор. В средата на полувремето Илиев имаше ново отлично спасяване и съхрани преднината за България.

Дневник