Националният селекционер Петър Хубчев е убеден, че футболистите няма да се заблудят от победата над Словения с 2:1 в старта на Лигата на нациите. Според него отборът има още много работа за вършене.

"Напрежение? Не знам за какво напрежение говорите. Съмнявам се, че точно на тези момчета, точно този български празник, този голям празник, им е повлиял да играят по този начин. Спечелихме благодарение на голямо себераздаване. Борихме се наистина за този национален отбор. Това е първата крачка, която трябва да задържим. Пролича си колективът", каза Хубчев.

Според Хубчев съставът още е далеч от най-доброто си ниво, което ще му позволи да се развива. Той обаче призова играчите си да останат здраво стъпили на земята.

"Чисто футболно няма да се заблудим – нито ние, нито момчетата. Далеч сме от някои неща. Не съм видял излишно самочувствие у Божидар Краев, а и у другите момчета", добави треньорът.

Той обясни, че още не мисли за Норвегия, който е следващият съперник в Лигата на нациите.

Капитанът Ивелин Попов пък отчете победата навръх националния празник 6 септември. Според него това е зарадвало още повече феновете.

"Много хубав празник за цяла България. Радвам се, че се получи всичко, което си говорихме през седмицата. Искам да поздравя младите момчета. Радващо е, че Краев излезе на позиция и вкара два отлични гола. Ние видяхме, че в играта ни имаше грешки, това е нормално, сега имаме време да мислим и да изчистим грешките. Най-важното е, че сме здрави. Сега трябва да се възстановим. Надявам се да направим един добър мач срещу Норвегия", каза Попов.

Авторът на двата гола Божидар Краев беше по-лаконичен: "Много съм радостен, зарадвахме много българи с тази победа. Не може да се опише чувството, когато отбелязах. Норвегия е здрав и силен отбор. Имам познат футболист в състава им. Не знам какво да очакваме от тях. Те са силен тим с много директен стил на игра".

Следващият мач на националния отбор е на 9 септември срещу Норвегия в София.

Дневник