Легендарният футболист Диего Армандо Марадона се завръща в треньорската професия, след като беше назначен от втородивизионния мексикански "Дорадос", обявиха местните медии. Клубът разпространи видеа в социалните мрежии, които гласят "Добре дошъл, Диего" и показват различни колажи на аржентинската легенда.

От клуба обявяват, че Марадона ще поеме отбора, независимо че той има договор с беларуския "Динамо" (Брест). След края на световното първенство аржентинецът подписа за три години, в които ще бъде председател на съвета на директорите.

Във функциите му в Беларус влиза решаване на въпроси за стратегическото развитие на клуба и взаимодействие между отделните структури.

До момента треньор на "Дорадос" беше Франсиско Хамес. Той беше уволнен, след като отборът спечели едва три точки от първите пет кръга и е на 13-о място от 15 отбора. "Дорадос" няма успехи в елита на Мексико, като четири пъти печели титлите във второто ниво.

Марадона, който е считан за един от най-великите футболисти в историята, има спорна кариера като треньор. През 90-те години той водеше тимове в родината си, а между 2008 и 2010 г. беше национален селекционер на Аржентина. В кариерата си Марадона е бил начело още на "Ал Уасъл" и "Фуджейра" в ОАЕ.

Аржентинецът или хора от екипа му все още не са коментирали новината. Очаква се и официалното представяне на легендата.

Дневник