В обръщение до феновете българският национален отбор по волейбол призова за подкрепа на предстоящите световни първенства в страната. През септември България ще бъде домакин на шампионатите по волейбол, гребане и художествена гимнастика, като част от възпитаниците на Пламен Константинов пожелаха успех на гимнастичките.

"Докато ние играем във Варна, в София за медали ще се борят от националният отбор по художествена гимнастика. Като джентълмени им пожелаваме успех. Подкрепете "златните момичета" в София и нас – високите момчета, във Варна. Защото всички играем заедно за България!", казват част от волейболните национали.

Във видеото Валентин Братоев, Розалин Пенчев, Теодор Салпаров, Георги Сеганов и Николай Учиков изпробваха уменията си с топки за художествена гимнастика.

Националите завършват подготовката си във Варна, където ще играят двубоите си от първата фаза на световното първенство, на което страната е съдомакин с Италия. В неделя България открива надпреварата от 20.30 часа срещу Финландия.

Ден по-късно (10 септември) започва световното по художествена гимнастика в София, което ще продължи до 16 септември. 

Дневник