Реал" (Мадрид) се намира в един от най-добрите периоди в историята си, след като през лятото спечели за трета поредна година Шампионската лига. Освен това кралският клуб бележи добри резултати и извън терена. Това показва финансовият доклад, публикуван от клуба, според който приходите на "Реал" са с 11% по-високи спрямо предходната финансова година.

За 2017-18 "Реал" преминава границата от 750 милиона евро, като година по-рано е бил с приходи от 674 милиона.

Съветът на директорите на клуба се срещна на 6 септември и прие да свика общо събрание на 23 септември. На него ще бъдат обсъдени редица въпроси, а също така ще бъдат одобрени и финансовите резултати.

От "Реал" уточняват, че в приходите за сезон 2017-18 не са обозначени печалбите, получени от трансферите на играчи. Увеличението е със 76.3 милиона евро, което е най-голямото от 2000 г. насам.

Финансовите резултати преди изплащането на лихви, данъци и амортизация (EBITDA) достига 147.2 милиона евро, което е с 6.8% по-добре в сравнение с миналата година.

Паричният баланс на клуба е 190.1 млн. евро, или с 12.1 милиона повече спрямо миналата година.

От "Реал" обявиха, че клубът продължава да няма дългове. "За трета поредна година този показател е отрицателен, което показва финансовото здраве на "Реал".

"Увеличението на нетната ликвидност за миналата година е 96.7 млн. евро, което е най-голямото намаление на дълга, постигнат от клуба през последните 15 години. С това съотношението дълг към EBITDA и над нетната стойност остава на нула, което отразява позиция на максимална платежоспособност".

Дневник