Младежкият национален отбор по футбол усложни задачата си да стигне до плейоф за участие на европейското първенство до 21 години, след като допусна загуба от Франция като домакин. Футболистите на Антони Здравков отстъпиха с 0:1 в Стара Загора на "Трейс арена", срещу "петлите".

Единственият гол вкара Муса Дембеле, който преди по-малко от месец беше продаден от "Селтик" на "Лион" за 22 милиона евро.

Попадението падна в 57-ата минута след грешка на Петко Христов и Мартин Костадинов. Двамата не реагираха при центриране на Диало, Дембеле остана сам и от много малък ъгъл успя да се разпише с глава.

През втората част България пропусна няколко много добри шанса, но не успя да се разпише. Най-чистото положение се откри пред Георги Йомов, който обаче не успя да засече топката в 77-ата минута.

България има осем точки от шест изиграни мача (две победи, две равенства и две загуби). Играчите на Антони Здравков са четвърти. Първото място заема Франция с 21 точки, следван от Словения с 11, като и двата тима имат по седем срещи. Трети е Казахстан с осем мача и десет точки.

До края на квалификациите България има три гостувания – на Черна гора (11 септември), Словения (12 октомври) и Люксембург (16 октомври). Първият се класира за финалния турнир, а четирите тима с най-добри показатели сред вторите отиват на плейофите.

Дневник