Четирикратният световен шампион Италия завърши 1:1 с Полша в първия си мач от новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Скуадра адзура изигра своя трети двубой при новия си селекционер Роберто Манчини, а срещата се проведе на "Ренато Дал’Ара" в Болоня.

Пьотр Желински откри за поляците в 40-ата минута, след като засече подаване от въздуха на Роберт Левандовски. Полският тим се възползва от грешка в италианската защита при изнасянето на топката и вкара.

Италия изравни 20 минути преди края на мача, когато точен беше Жоржиньо. Халфът се разписа от дузпа, която беше спечелена от резервата Федерико Киеза.

Селекционерът на Италия Манчини използва много млад състав, като заложи сред титулярите на левия бек на "Фионрентина" Кристиано Бираги, Роберто Галиардини и Лоренцо Пелегрини. В атака бяха Лоренцо Инсине, Марио Балотели и Федерико Бернардески.

Двата тима са в група 3 на Дивизия А от турнира. Третият състав в потока им е Португалия, но европейските шампиони ще се изправят срещу Италия в понеделник. Дотук в трите си мача при Манчини Италия има победа, загуба и равен, а головата разлика е 4:5.

В един от интересните приятелски мачове за деня Белгия победи Шотландия с 4:0. "Червените дяволи", които спечелиха бронзовите медали на световното първенство, стигнаха до успеха с попадения на Ромелу Лукаку, Еден Азар и две на Миши Бачуай.

Дневник