С временен треньор и обновен състав Аржентина постигна убедителна победа с 3:0 срещу Гватемала в първия си мач след световното първенство в Русия. Гонсало Мартинес, Джовани Ло Селсо и Джовани Симеоне донесоха успеха на двукратния световен шампион с голове през първото полувреме.

Лионел Скалони, който временно води отбора след уволнението на Хорхе Сампаоли, започна мача с Джеронимо Рули на вратата, а пред него действаха Ренцо Саравия, Херман Пецела, Рамиро Фунес Мори, Николас Таляфико, Ешекиел Паласиос, Леандро Паредес, Ло Селсо, Кристиан Павон, Мартинес и Симеоне.

Аржентина пропусна няколко добри ситуации за гол, преди да открие резултата в 27-ата минута. Мартинес стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на защитник на Гватемала и излъга вратаря Пауло Мота.

Осем минути по-късно небесносините удвоиха аванса си. Играчите на Гватемала не успяха да изчистя добре след центриране от корнер и топката попадна в Ло Селсо, който със страхотен шут от дъгата на наказателното поле я изпрати в долния десен ъгъл на Мота.

Минута преди края на първото полувреме се стигна до трето попадение. Симеоне получи топката от Паласиос, премина няколко играчи в наказателното поле и преодоля Мота с удар в близкия ъгъл.

Другите грандове от Южна Америка - Бразилия и Уругвай, също записаха победи в първите си мачове след световното първенство. Бразилските футболисти надиграха с лекота САЩ с 2:0 след попадения на Роберто Фирмино в 11-ата минута и Неймар от дузпа в 44-ата минута.

Уругвай спечели убедителна победа с 4:1 като гост на Мексико. Луис Суарес вкара два гола за успеха на двукратния световен шампион, а по веднъж се разписаха Хосе Хименес и Максимилиано Перейра. Точен за Мексико беше Раул Хименес от дузпа.

Дневник