Националният отбор по футбол посреща Норвегия в неделя вечер в своя втори мач от новия турнир на УЕФА Лигата на нациите. Съставът, воден от Петър Хубчев постигна победа като гост на Словения и има три точки група 3 на Дивизия С, където е и Кипър.

В първата си среща Норвегия също спечели – 2:0 срещу Кипър у дома.

Селекционерът Петър Хубчев не може да разчита единствено на Васил Божиков, който беше освободен от лагера заради контузия. Бранителят изигра 45 минути срещу Словения, след което беше заменен от дебютанта Ангел Лясков. Опциите за ляв бек са футболистът на ЦСКА и друг играч, който дебютира в Любляна – Иван Горанов.

Хубчев определи Норвегия като футболна сила, но добави, че в българския тим няма страх.

"Не се страхуваме от индивидуалности, а от един добре организиран отбор на Норвегия. Страх обаче е твърде силна дума. Искам да видя себераздаването от Словения, готовност за битка от всички. За това говорим много отдавна. Трябва да постигнем едно постоянство от тази гледна точка. Техническите грешки не ми се иска да ги виждаме, но те са неизбежни", каза Хубчев преди срещата.

Треньор на Норвегия е Ларс Лагербак, който смята че двата отбора си приличат. Според опитния специалист неговият отбор още не е изцяло изграден.

"В българския състав има добра организация, играчите си помагат. Ние играем дисциплинирано и нагласяме нашата си игра според противника. Така ще бъде и утре", заяви Лагербак.

Мачът между България и Норвегия е в 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Дневник