Бившата №1 в тениса Серена Уилямс обясни версията си за скандалния финал на US Open, в който се стигна до скандал между нея и съдията Карлос Рамос. След две предупреждения, наказателна точка, а след това и служебно загубен гейм, американката нарече съдията на стола "крадец".

"Дължиш ми извинение. Ти си лъжец. Никога повече няма да ръководиш мои мачове. Извини ми се. Ти си крадец, защото открадна точка от мен", са били думите на Уилямс, довели до наказанието.

На пресконференцията след срещата тя продължи: "Казах на съдията, че е крадец, защото ми отне точка и ме обвини в измама. Бих загубила, отколкото да играя нечестно".

Тя обясни, че в началото е имала нормален разговор с Рамос, опитвайки да му обясни, че не е получила указания от треньора си Патрик Муратоглу. Това доведе до второто предупреждение и гнева към съдията. След мача Муратоглу призна, че е давал указания на американката.

"Аз съм честен, давах треньорски указания. Но не мисля, че тя ме гледаше. Трябва да спрем това лицемерие. Саша (Бажин треньорът на Осака) също даваше указания. Всички го правят, затова нека да спрем с това лицемерие", каза Муратоглу.

"Серена не трябва да мисли затова. Тя трябва да може да изразява емоциите си, защото е човек. Не е голяма работа да счупиш ракета. Никога през живота ми не съм получавал наказание за нарушаване на правилата за треньорски указания", добави французинът.

Уилямс обаче продължи да настоява, че няма никакви сигнали с Муратоглу и дори каза, че не знае за какво говори треньорът ѝ.

"Не знам за какво говори Муратоглу. Ние нямаме сигнали. Не мога да разбера защо би казал подобно нещо. Искам да кажа за себе си, че не съм получавала съвети".

Дневник