Германският футболен съюз (DFB) и компанията за спортна екипировка "Адидас" продължиха партньорството си до 2026 г., обявиха двете страни. Договорът беше подписан в понеделник от президента на DFB Райнард Гриндел и изпълнителният директор на "Адидас" Каспер Рорщед.

Партньорството между двете страни е най-дългото в спорта, като продължава вече 64 години. "Адидас" облича неизменно Бундестима от 1954 г., когато под ръководството на Сеп Хербергер Германия печели първата от четирите си световни титли. С екипи на "Адидас" Бундестима печели и три европейски титли.

Компанията "Адидас" е създадена през 1949 г. от Ади Даслер.

Настоящият договор между "Адидас" и DFB изтичаше през 2022 г., но двете страни решиха да го продължат предварително.

 Според Гриндел една от основните причини за подписването на нов договор е подкрепата, която "Адидас" предоставя на Германия в кандидатурата на страната за домакин на европейското първенство през 2024 г."Договорът ни дава спокойствие да планираме нашата стратегия за дълги години напред. Освен това с подкрепата на "Адидас" ние постоянно преследваме големите цели и върховете", каза Гриндел.

"Адидас" обещава подкрепата си не само за домакинството на Евро 2024, но и при създаването на нова академия на Германския футболен съюз. Това е новата програма, която Гриндел стартира и очаква да даде още по-голям тласък на юношеския футбол в Германия.

Дневник