Младежкият национален отбор по футбол до 21 години се прости с надеждите си да се класира за европейското първенство. Българските футболисти направиха нулево равенство с Черна гора и два мача преди края имат само илюзорни шансове да достигнат до финалите в Италия през 2019 г.

България заема четвъртото място в група 9 с девет точки от осем мача. Франция отдавна си осигури място във финалите, като има пълен актив от 27 точки след девет двубоя. Словения е на втора позиция с 14 точки от осем срещи.

Казахстан е трети с 10 точки, но вече е елиминиран от битката за класиране на Евро 2019, тъй като е изиграл девет мача. Черна гора и Люксембург заемат последните две места съответно с пет и четири точки.

Българският отбор има шанс единствено за класиране на бараж. Toй обаче е минимален, тъй като дори да изпреварят Словения, възпитаниците на Антони Здравков почти сигурно няма да попаднат сред четирите най-добри втори отбора, които ще участват в баражите.

В оставащи си два мача националите ще гостуват на Словения на 12 октомври и на Люксембург на 16 октомври. Последният двубой на Словения е гостуване на Франция. При определянето на най-добрите втори отбори се изваждат точките, спечелени срещу последния отбор в групата.

Дневник