Бразилия постигна разгромна победа с 5:0 срещу Салвадор в приятелска среща. Нападателят на "Евертън" Ричарлисон вкара първите си два гола за "селесао", а Неймар, Маркиньос и Филипе Коутиньо отбелязаха останалите попадения.

Мачът се игра на стадион "Федекс фийлд" в Лендоувър, САЩ. Бразилия записа втора победа във втория си двубой след световното първенство. Преди четири дни петкратните световни шампиони надиграха САЩ с 2:0 в Ийст Ръдърфорд.

Неймар даде тон за убедителния успех срещу Салвадор още в четвъртата минута. Звездата на ПСЖ се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ричарлисон, който играеше своя втори мач за националния отбор и първи като титуляр. Дебютът му беше срещу САЩ, когато се появи в 75-ата минута.

В 16-ата минута Ричарлисон удвои аванса на Бразилия с красив прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. След половин час игра падна трето попадение. Коутиньо получи топката на границата на пеналта и спокойно насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Пет минути след почивката Ричарлисон отбеляза втория си гол в мача. Коутиньо се разходи в наказателното поле, защитник успя да му избие топката с шпагат, но тя попадна във футболиста на "Евертън", който без забавяне я изпрати в близкия ъгъл с левия крак.

Маркиньос оформи крайния резултат в 90-ата минута. Централният защитник на ПСЖ се разписа с глава след центриране от корнер.

В друга контрола, играна в САЩ, Аржентина и Колумбия не успяха да си отбележат гол. Еквадор и Венецуела постигнаха победи с 2:0 срещу Гватемала и Панама. САЩ пък стигна до успех с 1:0 срещу Мексико с гол на Тайлър Адамс в 72-ата минута.

Дневник