Бившият футболист на "Ювентус" и "Манчестър сити" Валери Божинов ще продължи кариерата си в "Ботев" (Враца). 32-годишния нападател подписа днес с новака в Първа лига. Договорът му е до края на есенния полусезон.

Божинов наскоро се раздели с хърватския "Риека", където изкара само половина година. Бившият национал се надяваше да продължи кариерата си в чужбина. Единствената реална оферта към него обаче беше от "Ботев", където старши треньор е доведеният му баща Сашо Ангелов.

"Нито е нещо срамно, нито е нещо притеснително. Не мисля, че е крачка назад. Напротив. Съдбата си знае работата. Нека да оставим съдбата да реши всичко и да видим какво ще стане", каза Божинов пред "Нова телевизия" малко преди подписването на договора му с "Ботев".

"Съдбата никога не греши. Сашо ми подаде ръка като дете още, време е да му се отплатя. Тук съм да помогна на отбора с моето желание и себераздаване. За мен е важно да играя и да се чувствам футболист. В "Риека" не се чувствах футболист", допълни той.

"На 32 години съм, обичам футбола, голяма страст ми е. Имам желание да играя, да се раздавам, да се трудя и да върна това, което аз знам какво мога. Мисля, че правилното място е тук. С борба, труд, себераздаване, сърце, желание и воля нещата ще се случат", каза още нападателят.

Кметът на Враца Калин Каменов обясни, че причината за отправената покана към Божинов е, защото "той има класата и качествата, от които нашият отбор се нуждае".

"Проведохме разговори. Валери много бързо прие идеята. Трябва да потвърдя, че той не идва с огромни финансови очаквания и намерения, а да помага", допълни Каменов.

"Ботев" е 15-ият клуб в кариерата на Божинов след "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър сити", "Парма", "Спортинг" (Лисабон), "Верона", "Виченца", "Левски", "Тернана", "Партизан", "Мейджу хака", "Лозана" и "Риека". 

Дневник