Руският футболен национал Денис Черишев е разследван за нарушаване на антидопинговите правила. Голмайсторът на "сборная" от световното първенство това лято е станал обект на разследване на испанската антидопингова агенция.

Организацията обяви, че се е самосезирала след изказване на бащата му в руски медии, че футболистът на "Васленсия" е прибегнал до инжекция при лечение от контузия.

"Можем да потвърдим, че започнахме разследване, за да научим повече информация по случая", каза говорител на Испанската агенция за опазване на здравето в спорта (AEPSAD), която е отговорна за борбата с допинга в страната.

От организацията посочиха, че получават съдействието на Руската антидопингова агенция, както и че държат в течение Световната антидопингова агенция (WADA).

Черишев, който вкара четири гола на световното, вече отрече да е ползвал забранени вещества.

В основата на разследването са думите на Дмитрий Черишев, баща на играча, който по време на мондиала заявил в интервю, че синът му е ползвал хормона на растежа в стремежа да се възстанови от травма. В навечерието на осминафинала с Испания футболистът каза: "Никога не съм ползвал забранени вещества."

Руският футболен съюз обясни тогава, че лечението е включило разрешена инжекция, а журналистът погрешно е интерпретирал думите на Дмитрий Черишев.

Дневник