Българският национален отбор по волейбол се насочва към второто си предизвикателство на световното първенство, на което е домакин. Воденият от Пламен Константинов състав излиза срещу Иран във Варна.

Мачът е тази вечер от 20.40 часа и ще бъде излъчен по БНТ1.

Българите започнаха отлично световното с чиста победа. На старта в неделя те се наложиха с 3:0 срещу Финландия. Преди ден Иран тръгна безкомпромисно за 3:0 срещу Пуерто Рико, а световният шампион Полша се наложи с 3:1 срещу Куба в другия мач от групата.

 Очакванията са тази вечер предизвикателството пред българите да бъде по-тежко от това срещу Финландия. В последните години Иран напредна много и изгради силен отбор, който се утвърди сред водещите в света. На миналото световно азиатците стигнаха до финалната фаза и завършиха шести.

"С формулата, която имаме тази година на световното първенство, всеки мач ще бъде решаващ. Загубите се носят в следващата фаза, така че ключови за класирането ни ще бъдат всички останали четири мача. Не мога да кажа, че някой мач ще има по-голяма или по-малка тежест", каза Константинов.


Българският отбор игра с Иран в предпоследния си мач в Лигата на нациите това лято. Националите отстъпиха с 1:3 (22:25, 15:25, 25:23, 14:25) в Техеран.

Начело на Иран е опитният Игор Колакович, който дълги години водеше сръбския национален отбор. "Дошли сме, за да се борим за всеки един гейм. Да играем със сърце, защото, ако играем с рутина, няма да постигнем нищо", каза селекционерът. Той изрази задоволство от условията и организацията във Варна.

През 2010 г. Колакович изведе Сърбия до бронзовите медали от световното, а година по-късно съставът стана европейски шампион. Преди по-малко от две седмици той спечели Азиатските игри с Иран.

Дневник