Пилотът на "Ферари" Кими Райконен постави нов рекорд за най-бърза обиколка на пистата "Марина Бей". Финландецът записа време 1:38.699 мин., което му осигури първо място във втората свободна тренировка преди Гран при на Сингапур.

Денят обаче завърши със смесени чувства за "Ферари", след като Себастиан Фетел допусна грешка и се удари странично в една от предпазните стени. Германецът се прибра в бокса само след 12 завъртени обиколки.

Ударът не беше тежък и нямаше видими поражения по болида. Оказа се обаче, че има изтичане на охлаждащата течност, което сложи край на сесията за четирикратния световен шампион.

Райконен изпревари само с 0.11 сек. световния шампион Люис Хамилтън. Болидите на "Ред бул" също показаха добро темпо, като бяха най-бързи в първата тренировка. Даниел Рикардо беше най-бърз сутринта с време 1:39.711 мин., а Макс Верстапен беше по-бавен с 0.201 сек.


След обяд двамата се класираха съответно четвърти и трети, но с повече от половин секунда изоставане от Райконен и Хамилтън.

Финландецът и британецът бяха единствените на пистата днес, които слязоха под 1:39 мин. за обиколка.

Вторият пилот на "Мецедес" Валтери Ботас даде пети резултат във втората тренировка - 1:39.368 мин., следван от Карлос Сайнц ("Рено"), Ромен Грожан ("Хаас") и Фернандо Алонсо ("Макларън").

В събота от 13.00 часа е последната свободна тренировка, а в 16.00 часа започва квалификацията. Състезанието е в неделя от 15.10 часа.

Дневник