Националният отбор по волейбол спечели втората си победа на световното първенство. Българите стигнаха уверено до 3:0 (25:16, 25:18, 25:21) срещу Пуерто Рико.

Победата се явяваше в графата "задължителни", особено след загубата с 1:3 срещу Иран в четвъртък.

Българските волейболисти изпълниха задачата бързо да се върнат в правия път. Те играха уверено и стабилно, като показаха превъзходството си срещу аутсайдера в групата.

В другия мач от групата за деня Финландия победи с 3:1 Куба. България е на третото място с шест точки, колкото имат и водачите Полша и Иран, но те са играли по един мач по-малко. В неделя капитанът Виктор Йосифов и съотборниците му излизат срещу Куба отново във Варна в 20.40 часа.

В залата беше и президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) Ари Граса. Той е на кратко посещение в България, след което ще пътува за решителните двубои в Италия.

Селекционерът Пламен Константинов започна мача със Светослав Гоцев вместо Николай Николов при блокировачите. Във втория гейм в игра се появиха центърът Теодор Тодоров и посрещачът Розалин Пенчев.

Националите направиха 12 блокади, докато съперникът нито веднъж не успя да спре атаката на българите. Николай Пенчев стана най-резултатен с 14 точки, а Николай Учиков добави 11.За съперника Пабло Гусман стана най-резултатен с 11.

Дневник