Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов остана доволен от отношението на състезателите си към мача с Пуерто Рико. Българите спечелиха с 3:0 и вече имат две победи на световното.

"Мотивацията беше притеснителна след слабия мач с Иран, който не изиграхме както искахме. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. Възможността да поправителен срещу Полша минаваше през победа днес и през успех срещу Куба", каза Константинов пред БНТ.

"Доволен съм, че нямаше подценяване срещу противника. Доволен съм от момчетата, които се включиха. Може да се разчита за тях и занапред. Рани се лекуват само с победи."

Константинов изтъкна, че ключовото за добрите отбори и големите състезатели е в това да печелят, когато нямат ден. "При нас може би точно това липсва. Няма нужда да се правят корекции, когато играта върви."

Селекционерът предупреди, че очаква мачът с Куба да е по тежък. "Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. Когато играят освободени, могат да създадат трудности на всички отбори в света на посрещане. На блокада са силни, имат го като школа. Имат проблеми в посрещането и в организацията на играта. Трябва да сведем грешките до минимум", добави той с поглед към следващия мач.

Дневник