Българският национален отбор по волейбол продължава в режим "без право на грешки" на световното първенство. Капитанът Виктор Йосифов и съотборниците му излизат срещу Куба в четвъртия си двубой.

Мачът е тази вечер в 20.40 часа във Варна.

До момента българите записаха две убедителни победи с по 3:0 срещу Финландия и Пуерто Рико, но между тях загубиха тежко с 1:3 от Иран. Отборът е трети с шест точки, като изостава с по три от водачите Полша и Иран.
 

В другата среща от групата днес играят Пуерто Рико и Финландия от 17.00 часа.

Очакванията на селекционера Пламен Константинов са двубоят с Куба да е по-труден спрямо този с Пуерто Рико. Положителното е, че в петък той даде възможност за изява на центъра Теодор Тодоров и посрещача Розалин Пенчев, които се справиха добре и показаха, че ще може да се разчита на тях за предстоящите важни мачове.

"Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. Когато играят освободени, могат да създадат трудности на всички отбори в света на посрещане", каза Константинов.

"На блокада са силни, имат го като школа. Имат проблеми в посрещането и в организацията на играта. Трябва да сведем грешките до минимум", добави селекционерът.

Дневник