Естонецът От Танак с "Тойота" води след втория ден на рали "Турция", десети кръг за сезона в Световния рали шампионат (WRC). Победителят от последните две надпревари във Финландия и Германия се възползва от проблемите на конкурентите си и има аванс от 13.1 секунди пред своя съотборник Яри-Мати Латвала.

Танак поведе след 11-ия етап, като беше един от малкото пилоти без проблеми по макадамовите отсечки. Естонецът демонстрира отлична скорост в тежките условия.

След петъчния ден водач в ралито беше Тиери Ньовил. Лидерът в световния шампионат обаче отпадна заради проблем в окачването още в първия етап в събота. Това отвори вратата пред световния шампион Себастиен Ожие. Пилотът на "Форд" обаче също отпадна етап по-късно, при това също заради проблеми с окачването.

Първоначално Ожие опита да продължи, но беше принуден да спре, след като проблемите му се оказаха по-сериозни. В 11-ия етап спря и Крей Брийн със "Ситроен". Неговата кола се подпали и изгоря напълно, но пилотът и навигаторът му Скот Мартин се измъкнаха.

След отпаданията на двамата лидери поведе Андреас Микелсен, но и той на свой ред беше сполетян от такива. Норвежецът трябваше да се справя с проблем в скоростната кутия, което го прати едва на пето място.

Така пилотите на "Тойота" поведоха, а зад тях е Хейдън Падън. Новозеландецът с "Хюндай" обаче е на 1.10 минути зад Танак. Четвърти е Тему Сунинен, на повече от две минути зад Падън.

В неделя има само четири етапа с обща дължина 34.95 километра.

Дневник