Нешка Робева изрази готовност отново да помага на българския национален отбор по художествена гимнастика. Дългогодишната треньорка на тима призова президентът на федерация Илиана Раева да "вложи малко разум" и да проведат конструктивен диалог.

В края на 2016 г. се стигна до скандал между двете, след като Раева беше преизбрана единодушно, а Робева не получи достатъчно гласове, за да остане в ръководството на федерацията. Тогава отношение по случая взе и спортният министър Красен Кралев, който подкрепи Раева и призова Робева да се подчинява на решенията на федерацията.

"Илиана всеки ден ми пуска есемеси: "Неше, обичам те!". Надявам се, докато ме обича, да вложи малко разум и да седнем да разговаряме, защото на едни Бог е дал едно, на други - друго. Така че там, където ние можем да си помогнем и да помогнем, нека да го направим", каза Робева пред Би Ти Ви.

Тя допълни, че все още има какво да даде на българската гимнастика. "Аз мога да правя композиции. Цял живот това съм правила. Не може да отивам в чужбина да правя, а пък в България да не ме използват", каза още Робева, която доскоро беше треньор на германския национален отбор, но се оттегли заради проблеми с очите.

По думите й българският ансамбъл е на изключително ниво, но "при индивидуалното не стоят така нещата". Според нея върху второто трябва да се работи повече и "да си кажем някои неща, когато се съберем специалистите".

"Бих се върнала абсолютно анонимно да им помагам, без нито една дума за това, което правя, както го правех преди олимпиадата. Преди олимпиадата и Невяна Владинова, и Катрин Тасева се подготвяха с нас и със своята треньорка, която и сега ги подготвя. Но ние правихме това анонимно", заяви Робева.

Дневник