Световният №1 Рафаел Надал ще пропусне турнирите от азиатското турне заради поредната контузия в коляното. Травмата принуди испанеца да се откаже по време на полуфиналния си мач с Хуан Мартин дел Потро на US Open. Днес той съобщи, че няма да се възстанови навреме, за да участва в турнира от категория "АТП 500" в Пекин (1 - 7 октомври) и мастърса в Шанхай (8 - 14 октомври).

"Тази седмица бях в Барселона, където докторите прегледаха коляното ми. Проблемите ми с колената не са нищо ново. Заедно с екипа ми и медицинския щаб решихме да не участваме в азиатското турне, за да възстановим коляното по начина, по който винаги сме го правили", обяви Надал в социалните мрежи.

Носителят на 17 титли от Големия шлем ще загуби 1100 точки от отсъствието си от азиатското турне, което ще даде реален шанс на Новак Джокович да го измести от първото място в света. Миналата година испанецът спечели турнира в Пекин и игра финал в Шанхай, в който загуби от Роджър Федерер.

"Съжалявам, че тази година няма да мога да бъда с многобройните фенове в Китай и с организаторите на турнирите в Пекин и Шанхай, които винаги са се грижили страхотно за мен и екипа ми", каза още Надал.

След азиатското турне започват европейските турнири в зала, с които се закрива тенис сезонът. Надал отдавна си гарантира място във финалите на АТП в Лондон и има голяма вероятност да пропусне всички други състезания до края на годината.

Dnevnik.bg