Волейболният шампион при жените "Марица" привлече канадска националка, обявиха от клуба. В тима от Пловдив идва 26-годишната Дженифър Крос, която подписа договор за една година.

Канадката е висока 195 см и играе на поста централен блокировач. В момента Крос се подготвя за световното първенство в Япония с националния отбор на Канада, който е в една група с България.

Канадката е националка от 2014 година, като е била и капитан на отбора. С "кленовите листа" тя участва в четири Гран при, а през юли спечели бронзов медал от турнира за Панамериканската купа.

Крос държи рекорда на Мичиганския университет за най-много точкови блокади в един сезон – 181. Тя дебютира в професионалния волейбол през в шведския ЕВС (Енгелхолм), където става шампион на страната през 2014 г.

От 2015 до 2017 г. се състезава за "Дрезднер" (Дрезден), като печели дубъл в Германия през 2016 г. Миналия сезон Крос грабна бронзовите медали в Унгария с УТЕ (Будапеща).

През този сезон "Марица" ще участва директно в групите на Шампионската лига. Отборът ще се опита да подобри представянето си, след като загуби всичките си шест двубоя в турнира преди година.

Dnevnik.bg