Кристиано Роналдо беше изгонен в първия си мач за "Ювентус" в Шампионската лига. Петкратният носител на "Златната топка" получи според директен червен картон още в 29-ата минута на двубоя с "Валенсия". Въпреки че трябваше да играе повече от един час в намален състав, италианският шампион спечели с 2:0 на "Местая".

Португалецът имаше сбутване в наказателното поле с Жейсон Мурийо, след което защитникът на испанския отбор падна на тревата. Нападателят на "Ювентус" се ядоса, че съперникът му симулира и сложи ръката си върху главата му.

Главният съдия Феликс Брих получи сигнал от своя асистент и изгони най-резултатния футболист в историята на турнира. Роналдо протестираше срещу решението и твърдеше, че нищо не е направил, но в крайна сметка напусна терена със сълзи.

Това е първи червен картон за португалеца в 154-ия му мач в Шампионската лига. Той е втори по брой изиграни срещи в най-силния клубен турнир след Икер Касияс, който има 168.

Въпреки че остана с човек по-малко на терена, "Ювентус" успя да поведе. Минута преди края на първото полувреме Дани Парехо вдигна високо крака си в наказателното поле и изрита в главата Жоао Кансело. Брих отсъди дузпа, а Миралем Пянич я превърна в гол.

Пет минути след началото на второто полувреме гостите получиха втора дузпа. Този път Леонардо Бонучи беше задържан от Мурийо в наказателното поле, а Пянич отново не сгреши от бялата точка.

Dnevnik.bg