„Реал" (Мадрид) започна защитата на трофея в Шампионската лига с победа срещу "Рома". Европейският клубен шампион спечели с 3:0 на "Сантяго Бенабеу" в първия си мач в турнира след напускането на Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо.

Мадридчани изиграха силен двубой и можеха да постигнат дори по-убедителен успех, но вратарят на "Рома" Робин Олсен се представи на високо ниво и се отличи с няколко страхотни спасявания.

Иско даде аванс на "Реал" в последната минута на първото полувреме след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В началото на втората част Кейлор Навас попречи на "Рома" да изравни след силен шут на Дженгиз Юндер.

В 51-ата минута Гарет Бейл вкара гола на успокоението за домакините. При бърза контраатака Лука Модрич изведе по чудесен начин Гарет Бейл, уелсецът надбяга централните бранители и насочи топката в далечния удар с удар по тревата.

След втория гол "Реал" заигра много уверено, а защитата на "Рома" започна все по-често да се пропуква.

Олсен дълго време удържаше резултата с поредица впечатляващи спасявания, но в 90-ата минута домакините стигнаха до трети гол.

Мариано Диас, който замени Бейл в 73-ата минута, получи топката на левия фланг, напредна към наказателното поле и с фалцов удар по диагонала оформи крайния резултат.

В другия мач от група G "Виктория" (Пилзен) и ЦСКА (Москва) завършиха 2:2. Чешкият шампион водеше с 2:0 след два гола на Михаел Кръменчик, но руският тим измъкна точка с попадения на Фьодор Чалов в 68-ата минута и Никола Влашич от дузпа в добавеното време.

Убедителна победа записа и "Манчестър юнайтед". Рекордьорът по титли на Англия спечели гостуването си на швейцарския "Йънг бойс" с 3:0. Пол Погба вкара първите два гола преди почивката, а в средата на втората част Антони Марсиал подпечата трите точки за "червните дяволи".

Голямата изненада на вечерта беше поднесена от "Лион". Френският отбор победи шампиона на Англия "Манчестър сити" с 2:1 като гост. Maксуел Корне в 26-ата минута и Набил Фекир в 43-ата минута шокираха домакините, а въпреки че Бернардо Силва намали в 67-ата минута, домакините не успяха да се доберат до равенство.

"Манчестър сити" стана първият английски клуб, който губи четири поредни мача в Шампионската лига.

Друг от фаворитите за трофея - "Байерн" (Мюнхен), нямаше особени проблеми при гостуването си на "Бенфика". Баварците се наложиха с 2:0, след като Роберт Левандовски откри резултата още в десетата минута, а малко след почивката Ренато Санчес вкара втори гол.

"Ювентус" също спечели с 2:0 при гостуването си на "Валенсия". Италианският шампион получи тежък удар, след като Кристиано Роналдо беше изгонен още в 29-ата минута. Въпреки това гостите стигнаха до трите точки с два гола от дузпи на Миралем Пянич в 45-ата и 51-ата минута.

В мача беше отсъдена още една дузпа - за "Валенсия" в добавеното време. Дани Парехо обаче пропусна от бялата точка.

Dnevnik.bg