Перфектният старт на "Челси" под ръководството на новия мениджър Маурицио Сари продължи с три точки в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Сините спечелиха с 1:0 при гостуването си на ПАОК в Солун и записаха шеста победа от шестия си мач от началото на сезона.

Уилиан отбеляза единствения гол още в седмата минута. "Челси" доминираше от началото до края на мача, като пропусна да запише много по-убедителна победа. Лондонският тим имаше над 20 опита за отбелязване на гол, но Алваро Мората и Педро Родригес пропуснаха по няколко страхотни положения.

ПАОК не създаде нито една чиста ситуация пред вратата на Кепа Арисабалага. Домакините отправиха само два удара, като първият точен дойде пет минути преди края на редовното време. Амр Варда получи пространство вляво от вратата и опита фалцов удар с десния крак, но изобщо не затрудни вратаря на "Челси".

Мачът завърши с тежък сблъсък между Педро и вратаря на ПАОК Александрос Паскалакис. Испанецът се откъсваше сам зад защитата, беше избутан в гръбана границата на наказателното поле и падна, след което получи много силен удар с колена от хвърлилия се да улови топката Паскалакис.

Първоначалните информации са, че Педро е извадил рамото си.

В другия мач от група L шампионът на Беларус БАТЕ (Борисов) победи унгарския първенец МОЛ (Види) с 2:0 като гост.

Носителят на рекордните пет трофея в Лига Европа "Севиля" също започна с победа. Испанският тим разгроми белгийския "Стандарт" (Лиеж) с 5:1 у дома.

Финалистът от миналия сезон "Марсилия" стартира европейското си участие с домакинска загуба от носителя на Купата на Германия "Айнтрахт" (Франкфурт) с 1:2.

Ахеухсн

Шотландският "Рейнджърс" постигна неочаквано равенство 2:2 при гостуването си на "Виляреал" в своя първи мач в групова фаза на европейски клубен турнир от 2010 г.