Храната е ужасна. Хотелът ни е пет звезди, но не знам защо. Пътувал съм много и често посещавам петзвездни хотели, но те са много по-добри от този, особено когато става въпрос за храната. Може би първия и втория ден нямаше проблем, но ми дойде в повече след десет дни с еднотипна храна, която вероятно е пържена в една и съща мазнина".

Това заяви капитанът на полския национален отбор по волейбол Михал Кубяк след победата срещу България от световното първенство. Той коментира информацията, че някои негови съотборници и хора от щаба са получили хранително натравяне.

Освен с победи във всичките си мачове от първата фаза поляците привлякоха вниманието и с оплаквания, предимно пред полски медии.

Те съобщиха, че проблемите на възпитаниците на Витал Хайнен са започнали с изчезването на екипировка в хотела. "Полският отбор загуби термо тениските си и няколко шорти след първото им пране в България. Беше пратено писмо до хотела, но дрехите не бяха намерени", пише sport.pl.

В свой анализ сайтът коментира грешките по организацията на световното, при някои от които са потърпевши поляците. В друга ситуация отборът е бил принуден да се прибере с таксита до хотела след посещение на фитнес, защото организаторите не са осигурили автобус за взимането на отбора.

Според информацията поляците са платили сами връщането си за хотела, като парите им не са били осребрени.

Изданието припомни и глобата на Кубяк и Матеуш Биенек след мача на отбора с Иран. Двамата бяха наказани с по 700 евро, защото не са преминали през микс зоната.

Полша ще продължи да играе във Варна и във втората фаза от световното, на което България е съдомакин с Италия. Полският отбор е водач в силната група H, където са още Сърбия, Франция и Аржентина.

Dnevnik.bg