Българският национален отбор по волейбол излиза за поредната си важна среща от световното първенство. Воденият от Пламен Константинов състав се изправя срещу един от фаворитите - САЩ.

Двубоят е тази вечер от 20.40 часа в "Арена Армеец София".

България започна втората фаза на световното с много важна победа с 3:0 срещу Иран. С нея националите излязоха втори в група G с четири победи, две загуби и 12 точки.

Сега предстои едно от най-тежките изпитания до момента - среща с един от двата непобедени отбора. Преди ден американците стигнаха до убедителен успех с 3:1 срещу Канада.

"Правим възходяща линия от мач на мач. Трябва да изчистим нервността в някой ситуации. Срещу САЩ ще ни бъде по-леко от психологическа гледна точка, по-трудно от волейболна", каза Константинов в петък вечер.

Селекционерът оцени високо желанието и блясъка в очите на българските волейболисти. Според него срещу Иран те са показали вяра - нещо, което им е липсвало в някои мачове.

В анализа си на първата фаза на световното специалистът Радостин Стойчев коментира пред "Дневник", че е харесал конструкцията на американския отбор, защото "те правят интересни неща". "И по отношение на формацията си в посрещане, разменят постовете на играчите, а и на блокада. Изглежда, че до момента играят най-интелигентно и най-организирано", посочи той.

Dnevnik.bg