Най-добрият старт на "Ливърпул" от създаването на Висшата лига през 1992 г. продължи с шеста победа от шест мача. Тимът на Юрген Клоп спечели с лекота домакинството си на "Саутхемптън" с 3:0 и излезе еднолично на върха в класирането.

Автогол на Уесли Хойт и попадения на Жоел Матип и Мохамед Салах осигуриха победата на "Ливърпул" още през първото полувреме. Досега най-добрият старт на "Ливърпул" в ерата на Висшата лига беше четири поредни победи. За последно отборът спечели първите си шест мача през сезон 1990-91, когато стартира с осем последователни успеха.

За пръв път в своята история "Ливърпул" започва сезон със седем победи от седем мача. В сряда финалистът от последното издание на Шампионската лига добави впечатляваща победа 3:2 срещу ПСЖ в първия си двубой в Европа.

"Ливърпул" очаквано започна много агресивно мача със "Саутхемптън" и имаше нужда от десет минути, за да стигне до гол. Садио Мане изведе в коридор отляво Джердан Шакири, който центрира към далечния край на вратарското поле, а Хойт изпрати топката в собствената си врата в опита си да пресече подаването.

В 21-а минута Жоел Матип, който за пръв път през сезона започна като титуляр, удвои аванса на домакините. Централният защитник се разписа с глава, след като беше изпуснат пред вратарското поле при центриране от корнер на Трент Алекзандър-Арнолд.


В добавеното време на първата част Салах реши всичко в мача с трети гол. Египтянинът беше фаулиран пред наказателното поле. Шакири изпълни много добре прекия свободен удар, като топката се отби в напречната греда и тупна пред голлинията. Салах беше най-бърз и притича, за да я довкара в опразнената врата.

След като "Ливърул" си осигури солиден аванс за втората част, Юрген Клоп направи промяна в състава на почивката. Джердан Шакири отстъпи мястото си на доста по-дефанзивно настроения Джеймс Милнър, който заздрави центъра на полузащитата.

Домакините дадоха на съперника да владее по-продължително топката, но се защитаваха спокойно и не позволяваха да се стигне до голови положения пред Алисон. Няколко пъти червените отнемаха в опасни позиции и организираха бързи контраатаки с потенциал за трети гол, но не успяваха да завършат достатъчно добре тези ситуации.

В края на срещата второ попадение на Салах не беше зачетено заради засада. "Саутхемптън" пък отправи първия си и единствен точен удар в добавеното време, като той не затрудни особено Алисон. След този успех "мърсисайдци" събраха 18 точки и се откъснаха с три пред другия отбор без грешка до момента - "Челси", който в неделя играе с "Уест хем".

"Манчестър сити" излезе на второ място преди утрешното лондонско дерби, след като разгроми новака "Кардиф" с 4:0 като гост. Серхио Агуеро, Бернардо Силва и Илкай Гюндоган вкараха три гола между 32-ата и 44-ата минута, а Рияд Марез добави две попадения през второто полувреме.

Шампионите, които заедно с "Ливърпул" и "Челси" продължават да са единствените отбори без загуба във Висшата лига, събраха 16 точки след петата си победа от шест мача.

"Уотфорд" допълва топ 4 с 13 точки, след като завърши наравно с "Фулъм" (1:1) в първия мач от кръга.

В същото време проблемите на "Манчестър юнайтед" от началото на сезона продължиха с разочароващо домакинско равенство с "Уулвърхемптън".

Фред даде аванс на "червените дяволи" в 18-ата минута, но тимът на Моуриньо стигна само до точка, след като Жоао Моутиньо изравни в 55-ата минута.

Рекордьорът по титли във Висшата лига заема петата позиция с 10 точки, колкото има и шестият "Борнемут". Те могат да бъдат изпреварени от "Тотнъм" и "Арсенал", които имат по девет преди мачовете си съответно с "Брайтън" и "Евертън".

Dnevnik.bg