Новото попадение на "Ботев" (Враца) Валери Божинов си отбеляза автогол и пропусна дузпа, а ЦСКА победи новака в Първа лига с 2:0 и се върна начело в класирането. Тимът, воден от Нестор ел Маестро, събра 22 точки след седмата си победа от девет мача и се изравни с "Левски".

Преди директния мач между двата отбора на 29 септември червените заемат първата позиция заради по-добра голова разлика - 18:3 срещу 16:6 за сините. "Ботев" допусна пета загуба и остава на 11-ото място с осем точки.

ЦСКА доминираше от самото началото на мача в Монтана, но поведоха след гол от нелепа ситуация. Николай Бодуров изведе с отлично подаване от центъра към Али Соу, който замени голмайстора Мауридес в стартовия състав. Соу се измъкна от засадата, но не успя да овладее топката. Вратарят Красимир Костов я улови, но помисли, че е отсъдена засада. Той излезе извън наказателното поле с топката в ръка, за да изпълни свободен удар.

Главният съдия Георги Железов отсъди фаул за ЦСКА. Кирил Десподов нацели страничния стълб при изпълнението на прекия свободен удар, но след това тя се удари във върналия се към голлинията Божинов и влезе във вратата в 14-ата минута.

"Ботев" не успяваше да се противопостави на червените, които след няколко пропуска стигнаха до втори гол в 38-ата минута. Играчите на ЦСКА задържаха продължително пред наказателното поле на съперника, а Едвин Джеси изведе зад защитата Соу, който прати топката покрай вратаря Костов и отбеляза първия си гол за тима.

"Ботев" заигра доста по-добре през втората част и стигна до отличен шанс да се върне в мача. В 55-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Божидар Чорбаджийски срещу Петър Атанасов. Божинов обаче пропусна след удар с левия крак в страничния стълб.

В оставащите минути играчите на "Ботев" продължиха да опитват да стигнат до попадение, но с минимални усилия ЦСКА успя да задържи резултата.

Dnevnik.bg