Германският шампион "Байерн" (Мюнхен) постигна четвърта победа от началото на сезона в Бундеслигата. Без да блестят, баварците стигнаха до успех с 2:0 при гостуването си на "Шалке".

Силен мач за "Байерн" направи Хамес Родригес. Колумбиецът откри резултата в началото на срещата, а през втората част изработи дузпа, която реализира Роберт Левандовски.

С успеха си баварците удължиха серията си без загуба срещу "Шалке" на 16 поредни мача в Бундеслигата. "Байерн" остава единственият отбор в първенството, който спечели всичките си четири двубоя досега. Шампионът в последните шест години води в класирането с две точки пред "Херта".

"Шалке" се намира на другия полюс, като възпитаниците на Доменико Тедеско все още нямат спечелена точка. "Миньорите" делят последното място с "Байер" (Леверкузен).

"Байерн" очаквано наложи силен натиск в началото. Баварците бяха притиснали съперника си в последната третина, като голът дойде след поредния корнер. В осмата минута Хамес отбеляза с удар с глава след добро центриране на Йошуа Кимих.

В средата на полувремето силен шут на Давид Алаба беше спасен от Ралф Ферман. При следващата атака Левандовски изведе Хамес на стрелкова позиция, но вратарят на "Шалке" се намеси отлично при опита на колумбиеца да копне топката.

В 29-ата минута Алаба уцели напречната греда след изпълнение на свободен удар. Постепенно "Байерн" намали темпото, което даде възможност на играчите на "Шалке" да изнесат играта в предни позиции.

Най-деен за домакините беше халфът Даниел Калиджури, който спечели много единоборства по десния фланг. Домакините обаче така и не успяха да застрашат вратата на Мануел Нойер. Това изнерви играчите на "Шалке", които започнаха да действат по-грубо.

В началото на втората част добра комбинация между Томас Мюлер и Франк Рибери остави Хамес на добра позиция, но колумбиецът не успя да вкара в опразнената врата.

В 64-ата минута Левандовски реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Алесандро Шьопф срещу Хамес. След втория гол на "Байерн" интрига в двубоя липсваше.

Dnevnik.bg