С гол, зачетен след намесата на технологията за видеоповторения, "Реал" (Мадрид) постигна трудна победа с 1:0 срещу "Еспаньол" и излезе начело в испанското първенство.

Европейският клубен шампион записа четвърти успех от пет мача и събра 13 точки. Белите изпревариха с точка "Барселона", който в неделя посреща "Жирона". Тимът, воден от Хулен Лопетеги, се върна на верния път в Ла Лига, след като в предишния кръг срещу "Атлетик" (Билбао) загуби първи точки за сезона.

Марко Асенсио вкара единствения гол в мача с "Еспаньол". В 41-ата минута атакуващият полузащитник се озова с топката в крака зад защитата след неуспешен опит за удар на Лука Модрич и намери далечния ъгъл с диагонален шут с левия крак.

Първоначалното попадението беше отменено заради засада на бившия играч на "Еспаньол". След виодепреглед на ситуацията обаче голът правилно беше зачетен и "Реал" поведе.


С мисъл за гостуването на "Севиля" в междинния кръг в сряда "Реал" игра пестеливо и "Еспаньол" можеше да измъкне нещо от "Сантяго Бернабеу".

В 65-ата минута обаче гредата попречи на каталунците да изравнят, след като озовалият се зад защита Борха Иглесиас прехвърли технично Тибо Куртоа.

Dnevnik.bg