Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин в седмия рунд и защити четирите си световни титли в тежката категория в професионалния бокс. 28-годишният британец нанесе втора загуба в кариерата на 39-годишният руснак и първо поражение с нокаут в кариерата му.

Джошуа записа 22-а победа от 22 мача на професионалия ринг и 21-а с нокаут. Той защити поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) и записа седми пореден успех, откакто за пръв път стана световен шампион през април 2016 г.

Поветкин започна много амбицирано мача и беше по-активен в началните рундове. Във втория рунд руснака разби носа на британеца, а след първите три имаше предимство. Световният шампион отговори в четвърти рунд, когато направи аркада на веждата на съперника.

В началните рундове Джошуа залагаше основно на удари в тялото на Поветкин, за да го изтощи. Постепенно британецът започна да взима леко надмощие, а в шестия рунд показа силата на своя десен удар.

В седмия рунд олимпийският шампион от Лондон 2012 започна да обсипва Поветкин с удари. Серия от десен прави и ляв ъперкът прати руснака на земята. Той се изправи и продължи, но много скоро след това нова тежка атака на Джошуа сложи край на двубоя.


"Беше тежък мач. Поветкин е много силен боксьор. Има добри контраудари, добри крошета. Аз тренирах здраво за мача и дадох най-доброто от себе си", каза Джошуа след мача.

"Знаех, че той е силен боец и го атакувах първо в тялото, защото всеки един удар в тялото го забавяше. Знаех, че може да ми трябват седем, девет или 12 рунда, но най-накрая ще го пречупя", допълни той.

Джошуа обяви на ринга, че вече няма задължителни защити пред него и е готов да се изправи срещу Дионтей Уайлдър в мач за излъчването на първия абсолютен светове шампион в тежката категория от Ленъкс Люис в началото на века.

В началото на декември американецът, който има 40 победи в 40 мача, ще срещне друг британец без загуба на професионалния ринг - бившия световен шампион Тайсън Фюри.

"Моят избор №1 за следващ мач е Уайлдър", каза Джошуа. Очакванията са при успех на американеца срещу Фюри мечтаният сблъсък за обединяването на всички световни титли в тежката категория да се състои през април 2019 г.

Промотърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че ако преговорите с Уайлдър отново ударят на камък, Дилиън Уайт ще е най-вероятният следващ съперник на неговия клиент.

Dnevnik.bg