„Уест Хем" сложи край на перфектната серия на "Челси" под ръководството на Маурицио Сари след нулево равенство в лондонското дерби от шестия кръг на Висшата лига. Сините загубиха първи точки за сезона, след като записаха пет победи в първите си пет шампионатни мача.

Равенството на олимпийския стадион в Лондон остави "Ливърпул" еднолично на върха, а "Челси" се смъкна на трета позиция. "Мърсисайдци" имат пълен актив от 18 точки, а лондонският тим е с 16. Толкова има и шампионът "Манчестър сити", който заема втората позиция заради по-добра голова разлика.

"Челси" имаше пълно превъзходство срещу "Уест Хем", владееше топката в над 70% от времето, но така и не успя да пробие вратаря Лушаш Фабиански и защитата пред него. Сините създадоха достатъчно положения за гол, но направиха сериозни пропуски, което в комбинация с добрите изяви на полския страж ги лиши от победата.

Тимът на Сари отправи 17 удара, а Фабиански направи шест спасявания. През първото полувреме сините рядко застрашаваха вратаря на "Уест Хем". В най-чистата ситуация се озова най-ниският на терена - Нголо Канте, който след добро центриране отляво не успя да стреля точно с глава.

След почивката положенията пред вратата на домакините зачестиха. В 65-ата минута пред влезлия като резерва Алваро Мората се откри златна възможност. Той остана сам зад защитата, но уцели Фабиански в главата при опита си да го прехвърли. Малко по-късно испанецът направи още един пропуск.

"Уест Хем" беше изцяло концентриран върху играта си в защита. Тимът на Мануел Пелегрини беше затворил пространствата във и около наказателното си поле и правеше всичко възможно да убие темпото в играта на съперника.

Въпреки това "чуковете" също създадоха чудесни шансове да отбележат. Първите два се откриха пред Михаил Антонио в средата на първото полувреме след бързи контраатаки. В първата ситуация той беше изведе вляво от вратата и отправи много силен, но неточен удар. При втората англичанинът не успя да преодолее отблизо Кепа Арисабалага, останал очи в очи с него.

Четвърт час преди края пред новото попълнение Андрий Ярмоленко се откри блестяща възможност да открие резултата. В ситуация, в която страничният съдия проспа засада в далечния край на игрището, украинецът се озова абсолютно сам пред вратарското поле, но направи огромен пропуск с глава.

"Челси" притисна още по-здраво съперника в заключителните минути. Фабиански обаче направи отлично спасяване след далечен удар на Рос Баркли, а в добавеното време Уилианс се измъкна около вратарското поле, но от малък ъгъл отправи силен и неточен удар.

Dnevnik.bg