Възходът на "Арсенал" при Унай Емери продължи с домакинска победа с 2:0 срещу "Евертън". В мач, в който гостите от Ливърпул създадоха повечето чисти голови ситуации, "артилеристите" стигнаха до успеха с два гола за три минути в началото на втората част.

"Арсенал" записа четвърта поредна победа във Висшата лига и пета поредна във всички турнири. Лондончани, които стартираха сезона с шампионатни загуби от "Манчестър сити" и "Челси", събраха 12 точки и се изкачиха на шестата позиция в английското първенство.

Тимът на Унай Емери отстъпва само по голова разлика на петия "Тотнъм". "Ливърпул" е начело с пълен актив от 18 точки, следван от "Сити" и "Челси" с по 16, а "Уотфорд" затваря топ 4 с 13 точки. "Евертън" e 12-и с шест точки след втората си поредна загуба.

Двубоят на "Емиратс" можеше да се развие по коренно различен начин. "Евертън" беше по-опасният отбор през първото полувреме и единствено добрите намеси на Петер Чех попречиха на гостите да се оттеглят на почивка с преднина.

"Арсенал" само веднъж беше близо до попадение. Това се случи в края на първото полувреме, когато опит за центриране на Пиер-Емерик Обамеянг се превърна в удар, който обаче срещна гредата.

Десет минути след почивката домакините все пак поведоха. Александър Лаказет получи добро подаване от Аарън Рамзи и намери горния далечен ъгъл със страхотен фалцов удар с десния крак, при който топката се отби и в гредата.

Само три минути по-късно "артилеристите" удвоиха аванса си след груба грешка на страничния съдия. Обамеянг беше изведен зад защитата от Рамзи и технично преодоля Джордан Пикфорд. Габонецът се намираше в засада, но такава не беше маркирана.

"Евертън" не се предаде и опита да се върне в мача. Чех обаче отново се оказа непреодолимо препятствие. Чешкият ветеран направи отлични спасявания срещу Майкъл Кийн и Джейк Тосун, за да удържи аванса на своя отбор. Веднъж и гредата попречи на гостите при изстрел на Лука Дин.

Dnevnik.bg