С победен гол на Марселиньо в 89-ата минута "Лудогорец" направи втори пореден обрат в Първа лига и отново се доближи на две точки от лидерите ЦСКА и "Левски". Шампионите изоставаха с 0:2 срещу "Ботев" (Пловдив) след едно полувреме игра, но спечелиха гостуването си в Коматево с 3:2.

"Лудогорец" записа трета поредна и общо шеста победа от девет мача в първенството. Тимът от Разград събра 20 точки, а ЦСКА и "Левски", които се изправят един срещу друг в следващия кръг, имат по 22. "Ботев" допусна четвърто поражение за сезона и остава на 11-а позиция с 11 точки.

Домакините започнаха много силно мача в Коматево и поведоха с 2:0 само за 14 минути. В осмата минута Серкан Юсейн беше изведен на скорост вляво от вратата, напредна, финтира Козмин Моци и с десния крак насочи топката под гредата.

Шест минути по-късно Тодор Неделев удвои аванса на "Ботев". От позиция, която предполагаше центриране с левия крак, плеймейкърът на "Ботев" реши да стреля директно в близкия ъгъл. Вратарят Ренан реагира късно и позволи топката да се озове в мрежата.

"Ботев" продължи да играе по-добре и можеше да стигне дори до трети гол. "Лудогорец" правеше опити да атакува, но така и не създаде реална голова възможност през първото полувреме.

Десет минути след почивката шампионите получиха възможност да намалят изоставането си. Диого Кампос направи необмислен шпагат в наказателното поле, а Сисиньо се възползва от ситуацията и си спечели дузпа. Козмин Моци застана зад бялата точка и не сбърка за 1:2.

Пет минути по-късно резултатът беше изравнен. Джоди Лукоки беше изведен вдясно и центрира от аутлинията, а останалият непокрит Май Малангу прати топката в мрежата с глава.

Минута преди края на редовното време "Лудогорец" стигна до трето попадение. Антон Недялко свали топката с глава след центриране от корнер, Малангу направи несполучлив удар, но топката се озова в Марселиньо, който от границата на вратарското поле я насочи във вратата с пета. Домакините протестираха за засада в тази ситуация, но се оказа, че Йордан Минев я покрива.

Dnevnik.bg