С два късни гола на Кристиано Роналдо и Федерико Бернардески "Ювентус" спечели неочаквано трудна победа с 2:0 като гост на новака "Фрозиноне" и продължава без грешка от началото на сезона в Серия А. Шампионите записаха пети успех от пет мача и запазиха разликата от три точки до втория "Наполи".

Роналдо, който през седмицата беше изгонен при дебюта си за "Ювентус" в Европа, се оказа решаваща фигура във втори пореден шампионатен мач. След като в предишния кръг вкара два гола при успеха с 2:1 срещу "Сасуоло", този път португалецът поведе "старата госпожа" към победата с попадение в 81-ата минута.

"Ювентус" дълго време не успяваше да намери път към вратата, а Роналдо пропусна няколко отлични възможности да открие резултата. Девет минути преди края на редовното време натискът на гостите даде резултат.

Миралем Пянич проби в наказателното поле и стреля. Ударът му беше блокиран, но топката попадна в Роналдо, който от точката на дузпата я насочи с левия крак в близкия ъгъл.

В добавеното време на мача влезлият като резерва Бернардески получи подаване от Миралем Пянич и с хубав удар от границата на наказателното поле подпечата победата на "Ювентус".

"Фрозиноне" допусна четвърта загуба от пет мача и остава един от двата отбора без загуба от началото на сезона. Новакът в Серия А е предпоследен в класирането с една точка, като все още няма отбелязан гол при 12 допуснати. По-назад е само "Киево", който има две равенства, но е наказан с отнемане на три точки.

"Наполи" продължи преследването на "Ювентус" след победа с 3:1 като гост "Торино" в първия неделен мач, а "Рома" и "Милан" продължиха кошмарния си старт на сезона.

"Вълците" загубиха с 0:2 като гости на "Болоня" и остават само с пет точки от пет мача. "Милан" завърши 2:2 у дома с "Аталанта", след като допусна изравнителен гол в добавеното време, и също събра пет точки.

Dnevnik.bg