Отборът на Европа спечели купа "Лейвър" след победа с 13:8 срещу отбора на света. Успехът беше осигурен след победи на Роджър Федерер и Александър Зверев.

С триумфа във втория сезон на надпреварата европейците защитиха титлата си от миналата година, когато вдигнаха купата след 15:9.

В отбора на Европа игра и Григор Димитров, който имаше принос с победата си в петък. Той откри програмата с успех срещу американеца Тиафо. В състава бяха още Новак Джокович, Гофен, Кайл Едмънд и Жереми Шарди.

Във вълнуващ мач Федерер направи обрат за 6:7 (5), 7:6 (8), 10:7 срещу Джон Иснър. По-късно Зверев подпечата успеха в друга оспорван двубой, в който се наложи с 6:7, 7:5, 10:7 срещу Кевин Андерсън.

Зверев трябваше да се бори за обрат и го постигна, след като изоставаше с 5:7 в шампионския тайбрек. "Мачът (с отбора на света) беше толкова оспорван - не само този двубой, а целият уикенд. Няколко точки тук и там и можеше да е различно. Радвам се, че спечелих и че защитихме титлата си, което е най-важното", заяви германецът.

"Беше невероятна седмица. Гордея се с отбора си, знаехме, че ще е много трудно да победим отбора на света", заяви Бьорн Борг, който беше начело на европейския отбор.

Дневник