Приятелският двубоя между "Левски" и "Милан" по случай 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди окончателно пропадна. Сините обявиха, че организаторът на събитието "Моко сълюшънс" не е успял да предложи "приемливи нови дати за провеждането на такъв мач".

Първоначалните планове бяха "Левски" да играе с един от грандовете на Южна Америка - "Бока хуниорс", на 19 август. Аржентинците обаче промениха програмата си. След това беше насрочен мач с "Милан" за 11 август, но на 31 юли "Моко сълюшън" обяви, че двубоят се отлага за неопределено време.

Тогава организаторът на събитието изтъкна като причина генералните промените в ръководството на италианския клуб, тъй като това е оказало "влияние върху приятелските срещи и планирани изяви на червено-черните".

От фирмата обещаха, че фенове ще има възможност на по-късен етап обаче "да видят звездите на "Милан" в оптимална спортна форма в резултат на крайния етап от лятната им подготовка".

"С огромно неудоволствие ви съобщаваме, че приятелски мач с "Милан" няма да се състои. "Левски" прояви разбиране и търпение след несъстоялата се среща на 11 август, но фирмата организатор на двубоя не успя да предложи приемливи нови дати за провеждането на такъв мач", обявиха днес от "Левски".

От клуба уточниха, че са се обърнали с молба към "Моко сълюшънс" да оповести реда и начина, по който ще бъдат възстановени сумите на всички закупили си билети за събитието.

След пропадането на плановете за мач на 11 август от от "Моко сълюшън" посочиха, че носят "пълната морална и юридическа отговорност" за събитието.

Дневник