Купата на България влиза в същинската си фаза с изиграването на 1/16-финалите. Днес в надпреварата се включват ЦСКА и "Левски", като победителят от всяка двойка ще бъде излъчен в един мач.

"Левски" има наглед лесна задача в първия кръг, където ще срещне аматьорския "Атлетик" (Куклен). Съперникът на сините стигна до двубоя, след като спечели пресявките в зона Югоизток.

Двубоят е от 16.00 часа на стадион "Лаута" в Пловдив, като ще бъде предаван по "Диема спорт". Очаква се треньорът на "Левски" Славиша Стоянович да даде възможност за изява на някои от новите попълнения Богдан Вашчук, Нуно Рейш, Луе Нганиони и Луи Виана.

Сините започват участието си с горчив спомен от миналия сезон, когато загубиха финала след дузпи от "Славия". "Левски" ще се опита да сложи край на десетгодишна суша без трофей, като за последно отборът спечели титлата в първенството през 2009 г. Последният триумф на сините в турнира за купата дойде през 2007 г.

В късния мач от програмата ЦСКА среща трудно препятствие на старта на турнира. Червените гостуват на втородивизионния "Монтана", който е отправил поглед към промоция в Първа лига. След осем кръга във Втора лига отборът заема второто място.

Мачът е от 19.00 ч. и също ще бъде предаван по "Диема спорт". В състава на ЦСКА се очакват промени, като Нестор ел Маестро ще се опита да запази някои играчи преди важния мач срещу "Левски" в събота. В момента двата тима делят първото място в първенството.

Програмата за 1/16-финалите за Купата на България:

Вторник:
16.00 ч.: "Атлетик" (Куклен) - "Левски"
"Ботев" (Гълъбово) - "Витоша" (Бистрица)
"Добруджа" - "Локомотив" (София)
"Хебър" - "Берое"
"Кариана" (Ерден) - "Септември" (София)
"Поморие" - "Локомотив" (Пловдив)
"Струмска слава" - "Царско село"
17.00 ч.: "Литекс" - "Етър" (Велико Търново)
19.00 ч.: "Монтана" - ЦСКА

Сряда:
16.00 ч.: "Арда" (Кърджали) - "Черно море"
"Несебър" - "Лудогорец"
17.00 ч.: "Локомотив" (Горна Оряховица) - "Дунав" (Русе)
18.00 ч.: "Черноморец" (Балчик) - "Ботев" (Враца)
19.00 ч.: ЦСКА 1948 - "Ботев" (Пловдив)

Четвъртък, 19.00 ч.:
"Пирин" (Благоевград) - "Славия"
"Спартак" (Варна) - "Верея"

Dnevnik.bg