„Левски" постигна разгромна победа срещу "Атлетик" (Куклен) и се класира за осминафиналите за Купата на България. Сините се наложиха с 6:0 срещу аматьорския клуб в Пловдив.

Разгром при включването си в турнира постигна и "Берое", който спечели с 6:1 срещу "Хебър".

Славиша Стоянович направи доста промени в състава спрямо последния мач от първенството. На терена се появи Атанас Кабов, който откри резултата.

"Атлетик" игра с настроение и положи усилия да затрудни съперника си. Дълго през първото полувреме "Левски" не успяваше да създаде добри положения.

В 33-ата минута дори Димитър Джонджуров беше изведен сам срещу Кръстев, но стреля в тялото на вратаря. Сините реагираха и в края на първата част набързо вкараха два гола. Най-напред Васчук от аутлинията пусна пред вратата, където Кабов засече за 1:0. Секунди по-късно Серджиу Буш получи в наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл, за да удвои.

"Левски" удари греда чрез Паулиньо в 66-ата минута, а след това вкара три бързи гола и се насочи към разгром. В 72-ата минута резервата Станислав Иванов се възползва от центриране на Иван Горанов и отблизо засече във вратата. Две по-късно Гюзлев опита да изчисти, но си вкара автогол.

След още две минути "Левски" стигна до петия си гол. Тогава Васчук направи втората си асистенция, като пусна към Иванов, който от точката за изпълнение на дузпа беше точен. Пет минути преди края Велипе Нашименто получи на границата на наказателното поле и с добре насочен удар вкара.

"Левски" вече насочва вниманието си към дербито с ЦСКА. Двата отбора, които са с равни точки на върха в класирането на Първа лига, ще играят в събота в 17.00 часа.

Dnevnik.bg