ЦСКА се класира за осминафиналите в Купата на България след победа с 2:0 над "Монтана" като гост. Червените стигнаха до успеха трудно с попадения на Евандро и Али Соу през второто полувреме.

Двубоят не предложи качествени изпълнения, а повече битка и много нервни моменти. В големи периоди от срещата и двата отбора действаха грубо, а съдията Радослав Гидженов трябваше да показва доста картони.

Успехът е втори пореден за ЦСКА на стадиона в Монтана, където няколко дни по-рано червените надвиха и "Ботев" (Враца) в среща от Първа лига.

Треньорът на червените Нестор Ел Маестро продължи да прави ротации, както в последния мач за първенство. Кирил Десподов, Витаутас Черниаускас, Рубен Пинто, Ангел Лясков и Тиаго Родригес получиха почивка. Шанс да играят пък получиха резервният вратар Данте Стипица, Стойчо Атанасов, Жанио Бикел, Евандро и Жоржиньо. Сред титулярите се завърна и Мауридес.

През първата част непобеденият отбор на "Монтана" предложи много дисциплинирана игра и впечатли с организацията си в защита. Футболистите на Ферарио Спасов почти не оставяха празни пространства и предоставиха топката на гостите от София. ЦСКА обаче така и не намираше начин да пробие защитата на "Монтана".

След 15-ата минута играчите на ЦСКА започнаха да действат предимно с центрирания, които обаче не доведоха до успех. Мауридес трябваше да се бори постоянно с двама или трима в синьо, което не му остави шансове.

Най-добрата възможност за ЦСКА пропусна Станислав Манолев, който стреля неточно с глава. През първата част вратарят на "Монтана" Малин Орлинов дори не трябваше да се намесва решително.

След почивката ЦСКА вдигна оборотите и стигна до гол в 52-ата минута, дело на Евандро. Бразилецът засече центриране на Манолев от корнер. Защитата на "Монтана" изпусна Евандро, а вратарят Орлинов също излезе неразчетено, което помогна на бразилеца да се разпише.

През втората част футболистите на Ферарио Спасов искаха и дузпа, след като Сергей Георгиев падна в наказателното поле след контакт със Стойчо Атанасов.

Последваха добри минути за домакините, които имаха своите шансове и действаха по-добре на терена. ЦСКА заложи на контраатаки, но направи големи пропуски. Мауридес продължи с неубедителната си игра, пропускайки да се разпише в пореден мач.

Все пак в добавеното време резервата Али Соу вкара втори гол. Той беше изпуснат от защитата и с удар от около 30 метра по тревата преодоля излезлия Орлинов - 2:0.

По-рано през деня и другите елитни отбори си осигуриха продължаване напред. "Левски" очаквано победи аматьорския "Атлетик" (Куклен) с 6:0.

Резултати от Купата на България
"Ботев" (Гълъбово) – "Витоша" (Бистрица) 0:0 (8:9 след дузпите)
"Добруджа" – "Локомотив" (София) 0:1
"Хебър" – "Берое" 1:6
"Кариана" – "Септември" (София) 0:1
"Поморие" – "Локомотив" (Пловдив) 0:1
"Струмска слава" – "Царско село" 2:1
"Литекс" – "Етър" 0:2

Dnevnik.bg