„Манчестър юнайтед" продължава с неубедителното си представяне от началото на сезона и отпадна още на старта при участието си в Купата на лигата. "Червените дяволи", които имат две загуби във Висшата лига, вече са аут от турнира, отстъпвайки на своя "Олд Трафорд" от "Дарби каунти" след дузпи.

В редовното време срещата завърши 2:2, при дузпите "Дарби каунти" се наложи с 8:7.

Тимът на Жозе Моуриньо допусна обрат, след като водеше още след третата минута. През втората част обаче "червените дяволи" получиха два гола от вдъхновения тим на "овните", воден от Франк Лампард. Хуан Мата се разписа за "червените дяволи", а за "Дарби каунти" точни бяха Хари Уилсън и Джак Мариът, накрая обаче Маруан Фелайни изравни.

Традиционно за последните месеци "Юнайтед" показа две лица в двете полувремена. Футболистите в червено действаха по-добре преди почивката, а след нея броят на ударите и опасностите драстично намаля. Освен това те трябваше да играят с човек по-малко повече от 20 минути.

Още в третата минута след бърза атака "червените дяволи" бяха напред в резултата. След пробив отляво на Антони Марсиал, топката стигна чак до Мата и испанецът с удар с левия крак откри.

След това футболистите на Жозе Моуриньо играха на висока скорост и не оставиха шансове на съперника си. Благодарение на движението на Лингард, Марсиал и Мата в предни позиции, "Юнайтед" създаде много шансове. От тях обаче не се възползва Ромелу Лукаку, който направи няколко пропуска.

До края на първото полувреме "червените дяволи" намалиха темпото, но и това не даде шансове на "овните", които имаха само един точен удар за първите 45 минути.

След почивката ситуацията се промени коренно и "Дарби каунти" играеше по-добре. Футболистите на Франк Лампард действаха със самочувствие, а "Юнайтед" показа старата си слабост да не прави две силни полувремена едно след друго.

Точно час след началото на мача обаче плановете на Жозе Моуриньо и футболистите му се объркаха, след като "Дарби" стигна до гол. Нападателят на "овните" Хари Уилсън изравни след невероятен изстрел от свободен удар от около 30 метра.

Изстрелът на 21-годишния Уилсън описа интересна парабола и изненада Серхио Ромеро.

Моуриньо опита да предотврати спада в играта на своя отбор, пускайки едновременно Фелайни и Фред от пейката, търсейки и повече сигурност в халфовата линия.

В 67-ата минута обаче ситуацията стана още по-лоша. Вратарят Серхио Ромеро спря топката с ръка извън наказателното поле, за да не позволи на Хари Уилсън да се откъсне и получи червен картон.

На терена пък се появи 35-годишният Лий Грант, който беше взет със свободен трансфер от "Стоук сити". Ветеранът имаше доста работа в дебюта си и трябваше да спира натиска на "Дарби" в последните минути.

Пет минути преди края "Юнайтед" се срина и допусна втори гол, като всичко изглеждаше загубено за хората на Моуриньо. Резервата Джак Мариът се разписа с глава и шокира феновете на "Олд Трафорд", но "червените дяволи" не се предадоха и в добавеното време изравниха. Маруан Фелайни засече центриране на Диого Далот и с глава преодоля Скот Карсън.

Това пък прати двубоя да бъде решен след дузпи. При изстрелите от 11-те метра всички изпълнители показаха много качествени удари. Мейсън Маунт, Флориан Йозефзун, Хари Уилсън, Мариът и Джонсън бяха точни за "Дарби каунти", а за "Юнайтед" се разписаха Лукаку, Йънг, Фелайни, Фред и Марсиал, което доведе до изпълнения до грешка.

След тях Брайсън и Далот също бяха точни. Форсайт и Киоу вкараха за "овните" преди Фил Джоунс да пропусне за "Юнайтед" като ударът му беше хванат от Карсън.

Носителят на трофея "Манчестър сити" не срещна проблеми срещу заемащия предпоследно място в Лига 1 "Оксфорд". "Гражданите" спечелиха с 3:0 на "Касам стейдиъм" пред близо 12 хиляди зрители.

Хосеп Гуардиола направи десет промени в състава си, който няколко дни по-рано постигна успех с 5:0 над "Кардиф". Давид Силва, Венсан Компани, Джон Стоунс и Данило се завърнаха след контузии, а шанс получиха и младите Александър Зинченко, Брахим Диас и Фил Фоудън. На вратата пък започна черногорецът Аро Мурич.

"Гражданите" контролираха случващото се на терена и в 36-ата минута откриха чрез Габриел Жезуш. Бразилецът вкара от два метра с глава, след като преди това удар на Диас рикошира в бранител на "Оксфорд".

След почивката "Сити" продължи да бъде по-добрият отбор. Въпреки че отправиха 23 удара обаче "гражданите" така и не успяваха да вкарат втори гол. Действията на "Оксфорд" се изчерпаха с много желание, но никакви реални опасности пред Мурич.

В 78-ата минута Марез получи хубаво подаване от Фоудън, напредна и с плътен удар с десния крак реализира втори гол. Асистентът за втория гол Фоудън ознаменува добрата си игра, като в заключителните минути също се разписа, оформяйки крайния резултат.

Dnevnik.bg