Световното първенство по волейбол навлиза в решителната си фаза. От днес започват мачовете от финалната шестица, които ще се играят в Торино.

Програмата започва с двубоя между Бразилия и Русия, които попаднаха в много силна група. Те ще излязат на полето в 16-хилядната зала в 18.00 часа българско време. Другият отбор в групата е САЩ.

Мачът между Бразилия и Русия ще бъде излъчен на живо по БНТ 3. В 22.15 часа домакинът Италия се изправя срещу Сърбия.

"Групата на Италия, Полша и Сърбия, макар да е изравнена като възможности, отстъпва като качества на другата. В никакъв случай не казвам, че някой от тези отбори след това не може да победи отбор от другата група, тъй като в директен мач всичко е възможно, но на хартия поне групата на САЩ, Бразилия и Русия е по-силна", коментира Радостин Стойчев в анализа си за "Дневник".

Според него руснаците играят на приливи и отливи. "Повече зависи как играе Русия, а не как играят другите отбори", заяви специалистът. "Предвид програмата и съперниците Италия би трябвало да продължи."

Първите два отбора от двете групи се класират за полуфиналите, където в събота ще играят на кръст (първи срещу втори и втори срещу първи).

Dnevnik.bg