ЦСКА обяви, че в деня на дербито с "Левски" билети няма да се продават. Двата отбора, които са начело в Първа лига с равни точки, ще играят в събота от 17.00 часа.

"Двубоят беше обявен като "високорисков" от полицията. Поради тази причина билети няма да се продават в събота. Продажбата на билети и онлайн ще приключи в 23.59 часа в петък", се казва в съобщение в сайта на червените.

Досега в годините продажбата винаги е вървяла и в деня на мачовете. Това се промени с въвеждането на променения закон за спортното хулиганство.

Тъкмо мачът между ЦСКА и "Левски" ще е първото голямо изпитание във футболното първенство, свързано с темата за продажбата на билети.

"Знаем, че това ще причини неудобство на много от вас, но трябва да се съобразим с новите изисквания на СДВР. Вярваме, че въпреки всичко ще намерите време и възможност да закупите своя билет и заедно ще доминираме по трибуните и на терена. Припомняме на всички фенове да носят със себе си документ за самоличност, защото след въведения строг пропускателен режим, той им е необходим, за да бъдат допуснати на стадиона", допълват от "Българска армия".

Преди време изпълнителният директор на "Левски" Красимир Георгиев посочи, че поправките в закона, касаещи продажбата на билети, носят рискове. "Продаваме около 40% от билетите в деня на мача. Рискуваме голяма част от хората да не дойдат. Неминуемо очаквам да има разочаровани на първите мачове", посочи той. Според него е необходимо клубовете да направят разяснителни кампании сред привържениците си.

Привържениците на ЦСКА ще са настанени в секторите А и Г на Националния стадион "Васил Левски", а тези на сините ще са в Б и В. Билетите за секторите Б и Г са по 10 лева, а за А и В са по 15 лева.

дНЕВНИК